
اجرای الگوی آموزشی «محصولمحور» در گیلان
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان از اجرای الگوی آموزشی «محصولمحور» با شناسایی کارآفرینان موفق در این استان خبر داد.
به گزارش خبر فوری رشت و به نقل از فارس از رشت، همایش «نقش هنرهای سنتی و صنایع دستی در کاهش جمعیت کیفری زندانهای کشور» با هدف تبیین آثار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این حوزه بر جامعه با توجه به اهداف و برنامههای طرح کاهش جمعیت کیفری ظهر امروز در مرکز آموزش منطقه ۱۰ سازمان زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان برگزار شد.
رحیم عطاییپور در همایش مذکور با اشاره به نقش صنایع دستی در کاهش جرائم اجتماعی اظهار کرد: نقش اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای توانمندسازی نیروی انسانی است.
وی با بیان اینکه یکی از بخشهای فعالیت آموزش فنی و حرفهای در ندامتگاهها است، تصریح کرد: تلاش شده از الگوهایی استفاده کنیم که اثرگذار باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان از محور شدن آموزش در محیط کار در زندانهای استان خبر داد و بیان کرد: آموزش «محصولمحور» را در دستور کار داریم و باید محصولی تولید شود که ارزش اقتصادی داشته باشد.
عطاییپور به اجرای الگوی آموزشی «محصولمحور» با شناسایی کارآفرینان موفق در گیلان اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم با گردهم آوردند کارآفرینان موانع اشتغال خانگی را شناسایی کنیم.
وی با اشاره به اینکه کارآفرینان ظرفیت توسعه در عرصههای مختلف را دارند، خاطرنشان کرد: کارآفرینان تلاش میکنند از ظرفیتهای داخل زندانها استفاده کنند.
این مسؤول، الگوی آموزشی «محصولمحور» را از سیاستهای آموزش در روستاها در حوزه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و یادآور شد: بهدنبال تسری الگوی آموزشی «محصولمحور» در ندامتگاههای گیلان هستیم.
* فرهنگ استفاده از صنایع دستی در جامعه نهادینه شود
کارشناس مسائل قضایی نیز در همایش مذکور به مسؤولیت اصلاح زندانی توسط سازمان زندانها اشاره کرد و گفت: صنایع دستی نمایشگر بومصنعت مناطق مختلف گیلان است.
اسماعیل حسنزاده به وجود هنر در تمام عرصه زندگی مردم گیلان اشاره کرد و افزود: هنر صنایع دستی در تمام کشورها وجود دارد و افتخار ملتها محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد از جمعیت یکمیلیارد و ۲۳۰ میلیون نفری کشور چین روستایی است، تصریح کرد: صنایع دستی از شاخصهای ویژه کشور چین است.
این استاد دانشگاه از آموزش ۲۰۰ میلیون نفر از زنان روستایی کشور چین در مدت یک ماه در زمینه صنایع دستی خبر داد و بیان کرد: صنایع دستی دارای اصولی است و باید شاخصهای اقتصادی را در این زمینه لحاظ کنیم.
حسنزاده بر نهادینه کردن فرهنگ استفاده از صنایع دستی در جامعه تأکید کرد و گفت: یکی از دلیلهای جرمزایی در گیلان وجود قهوهخانهها است.
وی با اشاره به اینکه مجرم تنها افرادی نیستند که اعمال قانون شدند و در زندانها حضور دارند، خاطرنشان کرد: جرم ظاهری داریم که فرد محکوم نمیشود ضمن اینکه میزان جرم سیاه در جامعه مشخص نیست.
کارشناس مسائل قضایی به توانمندی صنایع دستی در کاهش جرائم قانونی، ظاهری و حتی سیاه اشاره کرد و یادآور شد: بیکاری مادر تمام فسادها است.
حسنزاده با بیان اینکه کاهش جمعیت کیفری در زندانها نیازمند ابزارهای تقنینی و قضایی است، اظهار کرد: ابزار تأمینی و تربیتی از دیگر فعالیتها در زمینه کاهش جرم است.
وی به آییننامه زندانیان با توجه به ابزار تأمینی ـ تربیتی اشاره کرد و افزود: نمیتوانیم نسبت به بیکاری افراد زندانی بیتفاوت باشیم و باید آنها را تبدیل به زندانیهای فعال کنیم.
کارشناس مسائل قضایی با اشاره به اینکه تبدیل زندانیهای فعال به کارآموز و شاغل در مراحل بعدی است، بیان کرد: درآمدزایی زندانیها از اهداف اجرای طرحهای مختلف در زندانها است.
حسنزاده، بهترین روش اصلاح زندانیان را کارآموزی عنوان کرد و گفت: کار به انسان احترام میدهد.