
اجرای طرح شهاب در ناحیه ۲ آموزش و پرورش رشت
معاون پژوهش، برنامهریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش ناحیه ۲ رشت از اجرای طرح شهاب با هدف هدایت استعدادهای برتر دانشآموزان در این ناحیه خبر داد.
اسماعیل ربیعی عصر امروز در جلسه کارگروه علمی ـ اجرایی طرح شهاب در سالن اجتماعات اداره آموزش و پرورش ناحیه ۲ رشت هدف از اجرای طرح را شناسایی و هدایت استعدادهای برتر دانشآموزان عنوان کرد.
وی اظهار کرد: با توجه به تغییرات طبیعی ناشی از رشد شخصیت، استعدادها و تواناییهای کودکان و اجرای کنونی طرح برای پایه چهارم ابتدایی، هدف اصلی اجرای طرح شهاب شناسایی حوزههای استعدادی دانشآموزان این پایه تحصیلی است.
معاون پژوهش، برنامهریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش ناحیه ۲ رشت ادامه داد: برای دستیابی به هدف مذکور هیچگونه جداسازی در کلاس درس و امتیاز مادی و تحصیلی ویژهای برای آنها صورت نمیگیرد.
وی فرآیند شناسایی برای دانشآموزان پایه چهارم ابتدایی را دارای چند مرحله دانست و افزود: مجریان طرح شامل مدیران استانها، معلمان، مشاوران، معاونان و مدیران مدارس بر اساس متون علمیـ آموزشی تدوینشده بوده که دورههای آموزشی مورد نیاز را میگذرانند.
ربیعی گفت: بازبینیهای «چکلیست» شناسایی استعدادها در هشت حوزه استعداد کلامی، ریاضی، هنری، فضایی، حرکتی، اجتماعی، علومتجربی و فرهنگ دینی توسط معلمان آموزشدیده تکمیل و به مدیر مدرسه ارائه میشود.
به گفته وی، چکلیستها برای هدایت عمومی دانشآموزان و اولیای آنها مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد و گزارش تحلیلی آماری دقیقی از طرف مدرسه به اداره آموزش و پرورش شهرستان ارسال میشود.
معاون پژوهش، برنامهریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش ناحیه ۲ رشت تصریح کرد: تمام مستندات در پرونده سوابق تحصیلی فرد به صورت منظم بایگانی و نگهداری میشود.
وی اقدامهای مورد نیاز برای فرآیند هدایت دانشآموزان پایه چهارم ابتدایی توسط آموزگار در کلاس را شامل استفاده از روشهای متنوع، گروهی و تشویقی در تدریس ذکر کرد.
ربیعی اضافه کرد: بازدیدهای علمی، آگاهیبخشی به والدین در زمینه استعدادهای شناساییشده، توجه عمومی به دانشآموزان و توجه نامحسوس و غیرمستقیم و بهدور از هر گونه برچسبزنی به دانشآموز خاص و… از دیگر اقدامهای مورد نیاز است.
وی با اشاره به اینکه اقدامهای مورد نیاز در سطح مدرسه براساس فراوانی استعدادهای شناساییشده است، افزود: این اقدامها شامل تشکیل کلاسهای فوقبرنامه و دعوت از صاحبنظران است.
این مسؤول گفت: فعالیتهای برونمدرسهای مانند ایجاد زمینه حضور دانشآموزان در بازدیدهای علمی، مسابقات و جشنوارهها، معرفی مراکز فعال، تهیه جزوات آموزشی و آموزش و توجیه خانوادهها و… از دیگر اقدامهای مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه در طرح شهاب تنها به دنبال شناسایی استعدادهای تحصیلی نیستیم، یادآور شد: در این طرح تمام استعدادهای برتر دانشآموزی شناسایی شده و برای آنها برنامهریزی میکنیم.
ربیعی طرح شهاب را کیفیتبخشی به کار معلمان دانست و خاطرنشان کرد: در گذشته تنها دانشآموزان دارای استعداد ریاضی نزد معلم محبوب بودند اما اکنون به دنبال کشف استعدادهای برتر در تمام زمینهها هستیم تا این استعدادها شکوفا و تقویت شود.
به گزارش فارس، در پایان جلسه مذکور هر کدام از اعضای کارگروه نظرها و پیشنهادهای خود را درباره طرح شهاب ارائه کردند.