
اجرای طرح نقش هنرهای سنتی در کاهش جمعیت کیفری در گیلان
مدیرکل زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان از اجرای طرح نقش هنرهای سنتی و صنایع دستی در راستای کاهش جمعیت کیفری در زندانهای این استان خبر داد.

به گزارش خبر فوری رشت و به نقل از فارس، سید حمید حسینی ظهر امروز در همایش «نقش هنرهای سنتی و صنایع دستی در کاهش جمعیت کیفری زندانهای کشور» اظهار کرد: همایش مذکور با هدف تبیین آثار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بر جامعه برگزار شده است.
وی، همایش نقش هنرهای سنتی و صنایع دستی را در راستای اهداف و برنامههای طرح کاهش جمعیت کیفری عنوان کرد و افزود: فعالیت هنرهای سنتی و صنایع دستی در زندانهای گیلان آغاز شده است.
مدیرکل زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان با بیان اینکه شوراهای اسلامی میتوانند در کاهش جمعیت کیفری تاثیرگذار باشند، تصریح کرد: پس از آزادی از زندان باید احساس غرور، شادابی و احساس مسؤولیتپذیری در فرد ایجاد شود.
حسینی، اجرای مجازات حبس را از وظایف سازمان زندانها خواند و بیان کرد: ترمیم شخصیت روحی و روانی فرد زندانی از وظایف سازمان مذکور محسوب میشود.
وی بر بههنجارسازی فرد زندانی هنگام حبس تأکید کرد و گفت: فرد زندانی باید بتواند سازگار با جامعه باشد ضمن اینکه صیانت از شأن زندانی باید حفظ شود و این وظیفه بسیار خطیر به عهده سازمان زندانها است.
مدیرکل زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان با اشاره به وضعیت خانواده زندانیها، خاطرنشان کرد: خانواده زندانیها از مظلومترین افراد در جامعه هستند و زندانی شدن افراد آسیب بسیاری برای خانواده آنها ایجاد میکند.
حسینی به هوشمندشدن جرائم در جامعه اشاره کرد و یادآور شد: یکسری جرم سیاه در لایههای جامعه وجود دارد و نیاز است روشهای جدیدی برای مقابله با آن هوشمندسازی کنیم.
وی با تأکید بر بهرهگیری از تمام امکانات و منابع انسانی و مالی، اظهار کرد: استفاده از نیروهای مجرب در زندانهای گیلان آغاز شده و در تلاش هستیم مدیریت مشارکتی را اجرایی کنیم.
مدیرکل زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان، برخی از نقصها در ایجاد جرم را موثر دانست و افزود: حرکت در برطرف کردن نقصها نشاندهنده شناخت و کارکرد زندان است.
حسینی با بیان اینکه زندان دارای دو رویکرد حبس و اصلاح است، تصریح کرد: مشروعیت زندانبانی به اصلاح و تربیت است ضمن اینکه وظیفه مهم حفاظت و امنیت زندانها را به عهده داریم.
*فعالیتهای بازپروری بر مبنای قرآن در زندانهای گیلان
وی از انجام فعالیتهای اصلاحی و بازپروری بر مبنای قرآن و نهجالبلاغه در زندانهای گیلان خبر داد و بیان کرد: میتوانیم با روش مذکور کاهش جمعیت کیفری داشته باشیم اما اکنون با انبوه جمعیت کیفری در زندانهای استان مواجه هستیم.
مدیرکل زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان به نرخ ۱۵ درصدی شاخص بازگشتپذیری زندانی به زندان در کشور اشاره کرد و گفت: شاخص مذکور در گیلان ۸٫۷ درصد است.
حسینی با اشاره به ارائه خدمات مختلف به زندانیها در زندانهای گیلان، خاطرنشان کرد: شاخص بازگشتپذیری زندانیهایی که خدمات آموزشی و اشتغال به آنها ارائه شده به ۳٫۲ درصد کاهش پیدا کرده است و اگر این امر ارتقا پیدا کند موجب کاهش جمعیت کیفی در زندانها میشود.
وی، صنایع دستی را فرصت خوبی برای ایجاد اشتغال زندانیها و خانوادههای آنها عنوان کرد و یادآور شد: در شهرستان تالش گلیمبافی و جاجیمبافی را اجرایی کردیم.
مدیرکل زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان به صنایع دستی مرواربافی و توربافی در آستانهاشرفیه اشاره کرد و افزود: کیفدوزی، سفالگری و معرقکاری از جمله صنایع دستی است که برای آموزش زندانیها در استان پیگیری میکنیم.
حسینی با بیان اینکه بهدنبال ایجاد اشتغال مولد برای زندانیها هستیم، اظهار کرد: ۶۰ درصد از زندانیهای گیلان بدون شغل هستند.
وی از راهاندازی نمایشگاه صنایع دستی زندانهای گیلان در شهر رشت خبر داد و تصریح کرد: در تلاش هستیم رابطه متخصصان صنایع دستی و زندانیها برقرار شود.
مدیرکل زندانها و اقدامهای تامینی و تربیتی گیلان با تأکید بر توانمندسازی زندانیها، بیان کرد: استفاده از ظرفیت هنرهای سنتی و صنایع دستی در زندانها حائز اهمیت است ضمن اینکه باید از ظرفیت تمام شهرستانها استفاده کنیم تا بتوانیم شاهد تحولی بزرگ در این زمینه باشیم.