بستری چهار گیلانی در پی ابتلا به تب کریمه کنگو

بستری چهار گیلانی در پی ابتلا به تب کریمه کنگو

به گزارش رشت ۲۰،  دکتر آبتین حیدرزاده امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کنگو در گیلان، اظهار کرد: علیرغم هشدارهای یک ماه پیش، شیوع این بیماری در بین دامداران، دامپروران و روستائیانی که در تماس مستقیم با دام از جمله گوسفند و بز هستند، در حال افزایش است.

وی با اعلام اینکه تاکنون چهار تن از گیلانیان به دلیل ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در بیمارستان ها بستری هستند، افزود: گیلانیان باید مراقبت بیشتری نسبت به شیوه های انتقال این بیماری داشته باشند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه شمار مبتلایان به این بیماری در امسال نسبت به سال گذشته کمتر است، گفت: علاوه بر فصل تابستان، در ماه های ابتدایی پاییز نیز شرایط ابتلا به این بیماری وجود دارد و بسیار می تواند مخاطره آمیز باشد.

دکتر حیدرزاده بر لزوم مراقبت و توجه جدی روستائیان نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تاکید کرد و افزود: مردم باید از تردد غیر ضروری و حضور نابجا در محل استقرار دام زنده به جدیت بپرهیزند.

وی همچنین با توصیه به دامداران و دامپروران بیان کرد: دامداران باید با هماهنگی با دامپزشکی نسبت به حمام ضد کنه اقدام کنند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو در دام ها علائم خاصی ندارد، تصریح کرد: تب کریمه کنگو هرچند در دام ها کشندگی ایجاد نمی کند اما برای انسان می تواند کشندگی ایجاد کند.

دکتر حیدرزاده با بیان اینکه مصرف گوشت دام در شرایط کنونی بلامانع است، افزود: گوشت های عرضه شده در مراکز تهیه به صورت بهداشتی در کشتارگاه ها ذبح می شوند و لاشه گوشت به مدت معین در کشتارگاه ها نگه داری می شوند از این رو مصرف گوشت دام بلامانع است.

وی بر ضرورت پرهیز از استفاده گوشت انواع دام به صورت غیرکشتارگاهی تاکید کرد و گفت: ممکن است برخی از گردشگران، مسافران و یا حتی گیلانی ها با خرید مستقیم با نیت نذر، بخشش و یا به دلایلی همچون استفاده از گوشت گرم به صورت مستقیم، دامی را خریداری و ذبح کنند که توصیه ما به آنها خودداری از این نوع مصرف گوشت دام به جهت جلوگیری از ابتلای به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.