
شناسنامه آبخیزهای گیلان تهیه شد
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: بررسی اطلاعات آبخیزداری به منظور تهیه شناسنامه آبخیزها در گیلان انجام شده است.
به گزارش خبر فوری رشت، مریم فلاحیکپورچالی عصر امروز در جریان بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با اشاره به بخشهای تحقیقاتی این مرکز اظهار کرد: بخشهای تخصصی حفاظت خاک و آبخیزداری، اصلاح و تهیه نهال و بذر، گیاهپزشکی و آفتها، دامپزشکی، تحقیقات خاک و آب، فنی و مهندسی کشاورزی، علوم دامی، منابع طبیعی و واحد ثبت بذر و گواهی نهال در استان راهاندازی شده است.
وی به مساحت ۱۸۰ هکتاری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در رشت اشاره کرد و افزود: آزمایشگاههای تخصصی بخشهای تحقیقاتی به مساحت یکهزار متر مربع در مجتمع مذکور ایجاد شده است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه ایستگاهها و پایگاههای تحقیقاتی با کادر متخصص با رویکرد علمی و اکولوژیک در نقاط مختلف استان ساماندهی شده است، تصریح کرد: ایستگاه تحقیقات صنوبر و درختان سریعالرشد «صفرابسته» در آستانهاشرفیه ایجاد شده است.
فلاحیکپورچالی، ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی لاهیجان را از مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان خواند و بیان کرد: ایستگاه تحقیقات زیتون در رودبار، ایستگاه تحقیقات جنگل «پلمبرا» در پرهسر و ایستگاه تحقیقات زراعی «لشتنشأ» راهاندازی شده است.
وی به فعالیت ایستگاه تحقیقات فندق در «اشکورات» رودسر اشاره کرد و گفت: ایستگاه تحقیقات دامپروری در رشت، ایستگاه تحقیقات بذر و نهال گونههای جنگلی و گیاهان دارویی در «شلمان»، ایستگاه تحقیقات باغبانی در آستارا، پایگاه پیشحصار در فومن، پایگاه «کانرود» در آستارا، پایگاه «عنبرانمحله» آستارا و پایگاه «آزاربن» در رودسر راهاندازی شده است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با اشاره به تاسیس و راهاندازی نخستین واحد ثبت بذر و نهال در استان، خاطرنشان کرد: نخستین تست پانل روغن زیتون کشور در ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار با مجوز موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال ایجاد شده است.
فلاحیکپورچالی، بررسی روند خشکسالی و مکانیابی آن را از اهداف و چشماندازهای مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان خواند و یادآور شد: افزایش نفوذپذیری و ذخیره آبهای سطحی، تعیین مناطق مستعد به منظور پخش سیل و هرزآب و پهنهبندی خطر زمینلغزش از اهداف مرکز مذکور است.
وی با بیان اینکه کنترل و حفاظت از حاشیه رودخانههای سیلخیز از اهداف مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان است، اظهار کرد: افزایش ظرفیت آبگذاری مسیلها، بررسی سواحل دریای خزر در گیلان و تشخیص مناطق حساس ساحلی از چشماندازهای مرکز مذکور در استان محسوب میشود.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، بررسی تاثیر کاشت لگومینوزهای چندساله در کاهش روانآب و حفاظت خاک را از دستاوردهای این مرکز دانست و بیان کرد: بررسی اطلاعات آبخیزداری به منظور تهیه شناسنامه آبخیزها در استان انجام شده است.