
مطالعه خاکشناسی ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی گیلان
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان از مطالعه خاکشناسی ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی مرکزی استان توسط بخش تحقیقات خاک و آب این مرکز خبر داد.

مریم فلاحی کپورچالی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به فعالیت بخش تحقیقات خاک و تغذیه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان اظهار کرد: سال ۱۳۴۱ اداره حاصلخیزی خاک در استان آغاز بهکار کرد.
وی ادامه داد: پس از تاسیس موسسه تحقیقات برنج در سال ۷۳ بیشتر فعالیتهای این مجموعه روی محصول برنج متمرکز شده است.
این مسؤول به فعالیت بخش تخصصی مرکز مذکور زیر نظر موسسه مادری در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در سال ۸۸ اشاره کرد و افزود: تعیین روشهای علمی و اقتصادی بهرهوری از منابع آب و خاک از مهمترین اهداف فعالیتهای بخش مذکور است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان تهیه شناسنامه برای خاکهای زراعی محدوده هر کدام از روستاها به عنوان کوچکترین واحد تولیدی کشاورزی را از اهداف بخش تحقیقات خاک و آب این مرکز دانست.
وی تصریح کرد: پایش ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاکهای اراضی زراعی و باغی در بخش تحقیقات خاک و آب گیلان پیگیری میشود.
فلاحی کپورچالی، مدیریت بهینه استفاده از خاکهای مسألهدار به منظور تولید پایدار محصولات مختلف را از اهداف بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان خواند.
وی بیان کرد: تهیه دستورالعملهای لازم در زمینه اصلاح آبهای شور، سدیمی و بیکربنات از چشماندازهای بخش مذکور است.
این مسؤول بر تلاش در راستای افزایش مواد آلی خاک و حفظ پایداری آن در زمینهای کشاورزی گیلان تأکید کرد و گفت: تحقیقات در زمینههای تولید نیمه صنعتی کودهای بیولوژیک از اهداف بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با تأکید بر استفاده از انواع میکروارگانیسمهای مفید در کشاورزی، خاطرنشان کرد: تولید قارچهای میکوریزی مناسب برای باغهای میوه و گیاهان زراعی از اهداف بخش تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است.
وی گفت: تولید انواع باکتریهای محرک رشد گیاه برای زراعتهای گرم و تهیه مدلهای آماری و ریاضی مناسب و مورد نیاز در زمینه افزایش بهرهوری از منابع خاک و آب کشور از اهداف و چشمانداز بخش تحقیقات خاک و آب مرکز مذکور است.
فلاحی کپورچالی از تهیه نقشه حاصلخیزی خاک در اراضی مزروعی گیلان خبر داد و یادآور شد: طرح مطالعات اجمالی شناسایی خاک و طبقهبندی اراضی گیلان مرکزی از دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان است.
وی با بیان اینکه طرح مطالعه ارزیابی منابع و استعداد اراضی انزلی و آستارا در بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان انجام شده است، اظهار کرد: فرمول کودی بادام زمینی در بخش تحقیقات خاک و آب مرکز مذکور تعیین شده است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان به بررسی تغییرات فسفر قابل جذب خاک در رابطه با زمان نمونهبرداری در خاکهای استان اشاره کرد.
وی یادآور شد: مطالعه خاکشناسی ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی گیلان مرکزی در بخش تحقیقات خاک و آب مرکز مذکور انجام شده است.
فلاحی کپورچالی از بررسی و تعیین عملکرد گندم در دیمزار در گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: بررسی وضعیت پتاسیم و فسفر در باغهای چای و فرسایش خاک در اراضی شیبدار از دیگر دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان است.