
هشدار نسبت به عوارض مقاومت دارویی در بیماران قلبی مرگ سالانه ۱۰۰ هزار نفر براثر بیماریهای قلبی عروقی در ایران
دبیر انجمن آترواسکلروز ایران اعلام کرد که سالانه ۱۰۰ هزار نفر براثر بیماریهای قلبی عروقی فوت میکنند.
به گزارش خبر فوری رشت و به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر مسعود اسلامی تاکید کرد: کشورهای غربی به ویژه اسکاندیناوی در عرصه کاهش بیماریهای قلب و عروق موفق بودهاند و برای ارتقای وضعیت قلب و عروق در کشور باید روشی را که کشورهای پیشرفته برای پیشگیری از بیماری های قلب و عروق طی سالهای گذشته طی کرده اند در پیش بگیریم.
او با اشاره به اینکه از جمله کارهای موثر در کاهش بیماریهای قلب و عروق، تشخص و درمان به موقع فشار خون است، افزود: مصرف کمتر نمک و کاهش مصرف چربی اشباع که عمدتا در فست فودها وجود دارد از دیگر کارهای موثر برای کاهش بیماریهای قلب و عروق است.
اسلامی، کاهش مصرف دخانیات را از دیگر موارد موثر در راستای کاهش بیماریهای قلبی دانست و تاکید کرد: در کشور ما مصرف چربیهای اشباع، استعمال دخانیات، عدم کنترل فشار خون و… موجب افزایش بیماریهای قلب و عروق میشود.
او با اشاره به پیشرفتهای تشخیصی و درمانی در عرصه بیماریهای قلبی، ادامه داد: امروزه میدانیم که اگر بیمار دچار سکته مغزی طی چهار ساعت اول به مراکز پیشرفته و مجهز رسانده شود با تزریق داروی ضدانعقادی میتوان از بروز بسیاری از عوارض سکته پیشگیری نمود.
دبیر انجمن آترواسکلروز ایران با تاکید به اینکه به ازای هر یک دقیقه تاخیر پس از سکته مغزی، دو میلیون سلول مغزی از بین میروند، ادامه داد: مهمترین کار برای فرد دچار سکته مغزی، رساندن بیمار به اورژانس است.
او در ادامه با اشاره به اینکه برخی از سکتههای مغزی ناشی از بیماریهای قلبی هستند، گفت: فشارخون بالا در صورتی که کنترل نشود میتواند سکته مغزی را به دنبال داشته باشد.
اسلامی در پایان با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار نفر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی فوت میکنند، تاکید کرد: کنترل بیماران دچار سکته مغزی با همکاری گروههای مختلف از جمله متخصص قلب، اعصاب، فیزیوتراپ و پرستاران بازتوانی راحتتر خواهد بود.
هشدار نسبت به عوارض مقاومت دارویی در بیماران قلبی
در سخنرانی دیگری که در ششمین همایش قلب و فناوریهای نوین و همایش مشترک قلب و غدد و قلب و اعصاب، برگزاری شد، رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، گفت: یکی از هشدارهای متخصصان قلب و عروق به افراد جامعه مقاومت بیماران در مورد مصرف داروها است.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مسعود قاسمی افزود: یکی از هشدارهای متخصصان قلب و عروق به افراد جامعه مقاومت بیماران در مورد مصرف داروها است که چندی است این مقاومت زمینهساز عوارض گوناگون و مراجعات متعدد بیماران به متخصصان قلب و عروق شده است که در بسیاری از موارد نمیتوان کاری را انجام داد.
او گفت: نگاه نامطمئن برخی از بیماران به آینده سلامتی و مقاومت در مورد مصرف دارو موضوع بسیار مهمی است و بیماران نباید با انتخاب خودسرانه و سلیقهای پزشک و داروی خود را انتخاب کند بلکه باید در جهت پیشگیری و درمان با پزشک متخصص مراجعه کنند زیرا برداشت شخصی مصرف دارو از عوامل تشدید بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی در کشور است که رسانهها و متولیان سلامت باید در این حوزه فرهنگسازی کنند.
رئیس ششمین همایش قلب و فناوریهای نوین و همایش مشترک قلب و غدد و قلب و اعصاب ادامه داد: موضوع استفاده از دخانیات و به ویژه قلیان از دیگر هشدارهای بیماریهای قلبی و عروقی در نسل جوان است و از آنجایی که نسل جوان برداشت ناصحیحی از تفریحات پیدا کرده است باید این قشر را آگاه کنیم که یک ساعت مصرف قلیان معادل مصرف ۱۶۰ نخ سیگار است و این موضوع موجب مشکلات متعددی برای جوانان کشورمان شده است.
او گفت: برخی در تغییر سبک زندگی فقط غذا خوردن را تغییر میدهند اما باید بدانیم با توجه به بیماریهای جامعه امروز که ناشی از افزایش وزن و کمتحرکی و تغذیه نامناسب است شاهد بیماریهای دیابت تیپ ۲ و سایر بیماریهای غیرواگیردار هستیم که برای مبتلا نشده به این بیماریها باید به دنبال سبک زندگی سالم و خودمراقبتی باشیم.